Yabancı hisse ve DİBS sattı - 01 Aralık 2016

Yurt dışında yerleşik kişiler geçen hafta net 11 milyon dolarlık hisse senedi, 969,2 milyon dolarlık DİBS sattı... Yurt dışında yerleşik kişilerin 25 Kasım itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi ve devlet iç borçlanma senetleri(DİBS) piyasa değeri azaldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt dışında yerleşik kişilerin 25 Kasım itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi ve devlet iç borçlanma senetleri(DİBS) piyasa değeri azaldı.

   


Merkez Bankası'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, bir önceki hafta 36 milyar 456,2 milyon dolar olan hisse stok miktarı 34 milyar 980,8 milyon dolara, 29 milyar 735,2 milyon dolar olan DİBS stok miktarı ise 27 milyar 619,1 milyon dolara indi.

   


Aynı dönemde repo miktarı 3 milyar 170,4 milyon dolardan 3 milyar 105,8 milyon dolara, özel sektör tahvil ve bonoları ise 876,3 milyon dolardan 901,2 milyon dolara geldi.

   


Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında hisse senedi değerinde 11 milyon dolar, DİBS değerinde 969,2 milyon dolar düşüş gerçekleşirken, özel sektör bonolarında 45,8 milyon dolar, repo değerinde ise 24,9 milyon dolar yükseliş yaşandı.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Ekonomi
Yorumlar