1 hisseyi portföyüne ekledi, bir hisseyi çıkardı

Ak Yatırım, Klimasan'ı hisse senedi portföyüne eklerken, Tekfen Holding'i portföyünden çıkardı... Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: "Klimasan'ı portföyümüze ekliyor, Tekfen'i portföyümüzden çıkarıyoruz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili  raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Klimasan'ı portföyümüze ekliyor, Tekfen'i portföyümüzden  çıkarıyoruz. Klimasan'ı hem iç piyasa hem de ihracat pazarlarındaki güçlü  büyüme beklentileri sebebiyle en çok beğendiğimiz hisseler listesine  ekliyoruz.

Tekfen Holding, portföye eklediğimizden bu yana endeksin %15,3  üzerinde performans gösterdi. Şirketin operasyonel performansını  beğenmemize rağmen (taahhüt işinin Dolar bazlı olmasından dolayı),  taahhüt segmentine yeni iş alamamış olması hisse üzerinde baskı  yaratıyor. Hatırlatmak gerekirse, taahhüt segmentinin 2019 yılsonu  hedefi 3 milyar Dolar (1Ç19 sonu itibariyle toplam iş hacmi 2,26  milyar Dolar), bu durumda yılsonuna kadar 2 milyar Dolar değerinde  yeni sözleşme alması anlamına geliyor.

Değişiklikler sonrası en çok beğendiğimiz hisseler: Ford Otosan, Garanti, Klimasan, Koza Altın, Pegasus, Selcuk Ecza ve Yapı Kredi  olarak sıralanmaktadır."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar