12 Mart 2021 Dolar - Euro ne kadar oldu?

Haftaya yükselişle başladıktan sonra üst üste 3 gündür gerileyen döviz kurları haftanın son gününde yönünü yukarı çevirdi. Bu sabah saatlerinde 7,50'nin hemen üzerinde değerleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan "Ekonomi Reformları" en önemli gündem maddesi olarak takip edilecek. Yurt içinde sanayi üretimi, ABD'de üretici fiyatları öncelikli olarak takip edilecek veriler olacak.

Pazartesi günü yaşanan yüzde 3'lük yükselişin ardından üst üste 3 gündür gerileyen döviz kurları haftanın son gününe hafif yukarı yönlü hareketlerle başladı. Dün 7,43'e kadar çekildikten sonra günü 7,48'den kapatan dolar/TL, bu sabah saatlerinde 7,50'nin hemen üzerinde değerleniyor. Euro/TL de benzer hareketlerle 8,98-8,99 düzeyinde işlem görüyor.

GÜNÜN AJANDASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ekonomik Reformları'nı İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde kamuoyuna açıklayacak (15.00). Reform paketi ile kamuda tasarruf politikalarının uygulanacağı, harcamaların denetlendiği bir sistem kurulacağı belirtildi.

TÜİK, yılın ilk ayına ilişkin sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endekslerini açıklayacak (10.00). Ekonomistlerin sanayi üretimi için yıllık medyan tahmini yüzde 8,3 seviyelerinde bulunuyor.

Merkez Bankası Beklenti Anketi de haftanın son günü takviminde yer alıyor. Bir önceki ankette yıl sonu tüketici fiyat beklentisi yüzde 11,23 seviyesinde oluşmuştu.

 ABD'de üretici fiyatları (16.30) ve öncü Michigan Tüketici Güven Endeksi (18.00) verileri takip edilecek. Üretici fiyatları yılın ilk ayında aylık yüzde 1,3, yıllık yüzde 1,7 artış göstermişti. Michigan Tüketici Güven Endeksi ise Şubat ayının son verisinde 76,8 olarak açıklanmıştı. Petrol piyasaları tarafından yakından izlenen Baker Hughes sondaj kule sayısı verileri TSI 21.00'de açıklanacak.

İngiltere ve Almanya'dan gelen veriler erken saatlerde piyasalar tarafından izlenecek. İngiltere'de sanayi üretimi, aylık GSYH, ticaret, Almanya'da final tüketici fiyat verileri bulunuyor (10.00).

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar