19 dilde “Çocuklar Ölmesin” şarkısı

Grup 5 Yıldız'ın kurucusu müzisyen Şükrü Eker, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan savaşlardan ve katliamlardan en fazla çocukların etkilenmesi nedeniyle ve yaşanılan duyarsızlığa dikkat çekmek amacıyla dünyadaki tüm çocuklar için bestelediği “Çocuklar Ölmesin”adlı şarkısını 19 dilde seslendirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Çocuklar için bestelediği şarkıyı 19 dilde seslendiren Şükrü Eker, söz müzik ve düzenlenmesi kendisine ait olan şarkıyı Almanca, Türkçe, İngilizce, Japonca, Çince, Korece, İspanyolca, Rusça, Fransızca, Arapça, İtalyanca, Yunanca, Portekizce, Arnavutça, Boşnakça, Afrikaca, Rumence, Bulgarca ve Sırpça dillerinde okudu.

Şarkının geliri kimsesiz ve savaş mağduru çocuklara bağışlanacak

Dünya çocukları için seslendirdiği şarkının tüm gelirini kimsesiz ve savaştan mağdur olan çocuklara bağışlayacağını ifade eden Eker, "Çocuğum olmamasına rağmen küçük vücudu kıyıya vuran Aylan bebek, Myanmar'da öldürülen, Afrika'da açlıktan ölüme terk edilen çocuklar beni çok üzdü ve etkiledi” dedi.

“Dünyaya barış ve insan sevgisi mesajını vermek istedik”

“Çocuklar Ölmesin” adlı şarkıyı dünyanın her yerindeki savaşlara karşı ve çocukların uğradığı zulme karşı seslendirdiğini dile getiren Eker, “İnsanlığın bu olaylara duyarsız kalması da bu acımı ikiye katladı. Dünya genelindeki duyarsızlık bu projeyi yapmama neden oldu. Dünyaya barış ve insan sevgisi mesajını vermek istedik. Temel olarak savaşların insanlara özellikle çocuklara verdiği zararı farklı dillerde anlatmaya çalıştık" dedi.

Çok yakında “Çocuklar Ölmesin” adlı şarkıya klip çekileceğini aktaran Eker, “Her şey çocuklarımız için” dedi.

Şükrü Eker Kimdir?

Müzikle 7 yaşında abileri sayesinde tanışan Şükrü Eker, ortaokul ve lisede çeşitli koro ve bando çalışmalarında yer alarak müzik dünyasına ilk adımını attı. 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nı kazanarak lisans eğitimini tamamladı. 1997 yılında ise "Şükrü ve Zafer" adlı ilk albümünü çıkararak profesyonel olarak müzik hayatına giriş yaptı. 2000 yılında "Dokunma", 2015 yılında "Değdi mi?" ablümlerini çıkararak 2017 yılında ise "Kızların Hepsini 5 Yıldız" adlı single çalışmasını müzikseverlere sundu. 1991 yılında TRT'nin düzenlediği Hafif Müzik Ses Yarışması'nda birinci olan sanatçı, ‘Grup 5 Yıldız’ın da kurucusudur.

 

Kategoriler Gündem
Yorumlar