2021 hisse stratejisini belirledi: 10 hisseyi öne çıkardı

Ak Yatırım, 12 aylık BIST100 Endeksi hedefini %20 artırarak 1.700'e yükseltirken, hisse önerilerini Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Coca Cola, Doğan Holding, Koç Holding, Kardemir, Koza Altın, Migros, Turkcell ve Tüpraş olarak belirlediğini kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, banka ve şirket hedef fiyatları ile tavsiyelerinde değişikliğe gitti.

Strateji raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Strateji: Orta vadede iyimserliğin sürmesi için koşullar uygun

- Endeks hedefimizi 1.700'e yükselttik. 12 aylık BIST-100 endeks hedefimizi %20 artırarak 1.700'e yükselttik. 2021'de yatırım teması olarak banka, teknoloji ve emtiaya dayalı hisselerin biraz daha öne çıkacağını, buna karşılık otomotiv, beyaz eşya gibi tüketim eğilimi faize duyarlı ve 2020'de güçlü bir performans bazı yakalayan hisselerde getiri potansiyelinin daha sınırlı kalacağını düşünüyoruz.

Hisselerin 12 aylık fiyat hedeflerindeki artış model güncellemelerimizin etkisini yansıtıyor. Hisse senedi piyasası için sermaye maliyetini %19,5 olarak koruduk (Ocak 2020'den bu yana risksiz getiri beklentisi % 14,0 ve hisse senedi risk primi % 5,5 olarak). Koza Altın'ı Karapınar projesinde 180 bin ons altının rezervlere eklenmesi sonrası yeniden öneri listemize ekledik. Hisse önerilerimiz Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Coca Cola, Doğan Holding, Koç
Holding, Kardemir, Koza Altın, Migros, Turkcell ve Tüpraş olarak belirlendi. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar