3 Temmuz günün önemli şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan günün önemli şirket haberleri... Ülker Bisküvi Sanayi (ULKER, Nötr): Şirket %12,2 oranında ortağı olduğu G.New Inc.'te sermaye artışı yapılmasına ilişkin Yıldız Holding A.Ş ile görüşmelerin başlatılmasına ve G. New Inc'in yeni iş modelinde yapılacak olan yatırımlarda kullanılmak üzere 60mn ABD Doları bedele kadar sermaye avansı gönderilmesine karar vermiştir. ...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ülker Bisküvi Sanayi (ULKER, Nötr): Şirket %12,2 oranında ortağı olduğu G.New Inc.'te sermaye artışı yapılmasına ilişkin Yıldız Holding A.Ş ile görüşmelerin başlatılmasına ve G. New Inc'in yeni iş modelinde yapılacak olan yatırımlarda kullanılmak üzere 60mn ABD Doları bedele kadar sermaye avansı gönderilmesine karar vermiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Demir Çelik: Ocak-mayıs döneminde Türkiye'nin hurda ithalatı %14 oranında azaldı.2019 yılının ilk beş aylık döneminde Türkiye'nin toplam hurda ithalatı, miktar açısından %13,6 oranında düşüşle 7,7 milyon ton oldu. Değerde ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, %21 oranında azalışla 2,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Ocak-mayıs döneminde ABD'den yapılan hurda ithalatı %19 azalışla, 2018 yılının aynı döneminde kaydedilen 1,7mn tondan 1,4mn ton seviyesine geriledi. AB'den yapılan hurda ithalatı, %5 düşüşle 5,3mn tondan 5,1mn tona indi. BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu)'den yapılan hurda ithalatı ise %24 oranında azalışla 1,1mn tondan 842 bin tona düştü. Söz konusu dönemde AB, Türkiye'nin toplam hurda ithalatı içerisinde %66 pay alarak ilk sırada yer aldı. AB'yi, %18 pay ile ABD ve %11 pay ile BDT takip etti.

Otomotiv: Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, vergi indirimlerinin geçerli olduğu son ay olan Haziran'da önceki aylara kıyasla çok daha hafif daralarak geçen yılın aynı ayına göre %16,4 küçüldü. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından yayımlanan bültene göre yılın ilk yarısındaki daralma ise %45 oldu. Otomobil ve hafif ticari araç satışı Haziran'da 42,688 adet, Ocak-Haziran'da 195,144 adet oldu. ODD geçen ay yıl sonu pazar büyüklüğü tahminini 350,000-400,000 adete düşürmüştü. Kaynak: Reuters

Sigorta: Zorunlu trafik sigortası hakkındaki yönetmelik değişikliği kapsamında yılın ikinci yarısı kabul edilen 1 Temmuz itibarıyla herhangi bir kaza durumunda, sigorta şirketlerinin maddi hasarlı kazalarda ödeyeceği en fazla tazminat tutarını gösteren limitler artırıldı. Sigorta şirketlerinin ödeyeceği teminat tutarı, maddi hasarlı kazalarda 36 bin lirayken bu rakam, araç başına 39 bin liraya çıkarıldı. Sakatlanma ve kalıcı sakatlık teminatı 360 bin liradan 390 bin liraya, kaza başı teminat ise 72 bin liradan 78 bin liraya yükseltildi. Bu oranlara bakıldığında Ocak 2019 teminatları ile Temmuz 2019 teminatları kıyaslandığında %8 ile 8,5 oranında bir artış olduğu görülüyor. Kaynak: AA

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Hürriyet Gazetecilik (HURGZ): Şirket dün şu duyuruyu KAP'a bildirmiştir: "Son günlerde basında yer alan Şirketimiz de dahil olmak üzere Demirören Medya Grubu'nun el değiştireceğine ilişkin iddialar hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır."

Derlüks Deri (DERAS): Sermaye Piyasası Kurulunun 13/06/2019 tarihinde onayladığı izahname çerçevesinde Borsa Birincil Piyasa'da halka arzı gerçekleştirilen Derlüks Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, 25.000.000 TL nominal değerli sermayesini temsil eden payları Kotasyon Yönergesinin 8'inci maddesi uyarınca kota alınmış olup, halka arz edilen 11.000.000 TL nominal değerli payları 04/07/2019 tarihinden itibaren 2,66 TL/pay baz fiyat ve "DERAS.E" kodu ile Borsamız Ana Pazar'ında B grubunda sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır. İlgili sırada maksimum emir değeri 100.000 TL olarak belirlenmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar