ABD ekonomisi yüzde 1 küçülecek

Pimco CEO'su Roman, ABD ekonomisinin yavaşlamakta olduğunu Çin ile ticaret savaşı "odadaki büyük fil" olarak nitelendiren Roman, bunun nasıl çözüleceğine bakacağız açıklamasında bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünyanın en büyük tahvil fonunu yönetin Pimco'nun CEO'su Emmanuel Roman, ABD ekonomisinin 2020 yılının başlarında zorlu bir dönem yaşayacağını savundu.

ABD ekonomisinin yavaşlamakta olduğunu gördüklerini ifade eden Roman, "ABD ekonomisinide büyüme 2020'nin ilk yarısında yüzde 1'nin hafif üzerinde olacak. Çin ile ticaret savaşı odadaki büyük fil ve bunun nasıl çözüleceğine bakacağız" diye konuştu.

Tüketicilerin ABD ekonomisinin parlayan yönü olduğunu, ancak  sermaye harcamaları ve imalat sektörünün hali hazırda resesyonda  olduklarını savunan Roman, "2020'nin ilk yarısında yavaş bir büyüme  göreceksiniz, ancak işler ikinci yarıda toparlanacak" ifadelerini kullandı.

Büyüme için görünümü düşüren diğer faktörler olarak Brexit'i  ve Suudi Arabistan'a saldırılar ile artan jeopolitik gerilimi işaret  eden Roman, "Para politikasının büyümeyi yeniden canlandırmak için  yapabileceği çok fazla şey yok" dedi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar