ABD için büyüme tahminlerini yükseltti

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs 2021 yılının ikinci çeyreği için ABD ekonomisinde büyüme beklentisini  de yüzde 10'dan 11'e yükseltti. Banka yeni COVID-19 yardım paketinin büyüklüğü konusunda beklentisini  1,1 trilyon dolardan 1,5 trilyon dolar seviyesine çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Goldman Sachs, ABD ekonomisi için büyüme tahminlerini bir kez daha  yükseltti.

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs 2021 yılının ikinci çeyreği için ABD ekonomisinde büyüme beklentisini  de yüzde 10'dan 11'e yükseltti.

Goldman Sachs ayrıca 2021 ve 2022 yılları için GSYH büyüme  tahminlerini 0,2'şer puan artırarak sırasıyla yüzde 6,8 ve 4,5 olarak açıkladı.

Banka yeni COVID-19 yardım paketinin büyüklüğü konusunda beklentisini  1,1 trilyon dolardan 1,5 trilyon dolar seviyesine çıkardı.

Fed'in ilk faiz artırımını ne zaman yapacağına yönelik beklentisini,  büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize edilmesine ve Ocak ayında  işsizlik oranının beklentilerden daha büyük düşüş göstermesine bağlı olarak 2024'ün ikinci yarısından ilk yarısına çeken Goldman Sachs, "FOMC'nin varlık alımlarını azaltmaya 2021 yılının başlarında, ilk  çeyreğinde, başlamasını bekliyoruz" ifadelerini de kullandı.

Kaynak: Dünya

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar