ABD seçimi sonrası Türk Lirası varlıkların seyri

Küresel piyasalarda ABD başkanılık seçiminin sonuçları takip edilirken yurt içinde ise döviz kurlarındaki hareketlilik izleniyor. Dün 8,55'e dayanan ve rekor tazeleyen dolar/TL'de dalgalı bir seyir yaşanıyor. Sabah saatleri itibarıyla dolar/TL kuru 8,40-8,41 bandında...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalar, ABD'de 46. Başkanlık seçimlerinin sonuçlarını yakından izliyor. Yurt içi piyasalarda ise döviz kurlarında yaşanan yükseliş takip edilirken dün piyasanın kapanışına doğru hız kazanan yükselişle birlikte 8,55'e dayanan dolar/TL, 8,42 seviyelerinden yeni güne başlıyor. Kur sabaha karşı yeni bir ataklar 8,47'ye kadar çıkmasına karşın sonrasında yeniden 8,42-8,43 bandında dengelendi. Euro/TL ise 9,83'ün üzerinde el değiştiriyor.

Yurt içinde günün en önemli verisi olarak ekim ayı reel efektif döviz kuru ön plana çıkıyor. TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru Eylül ayında 62,21 ile tarihi düşük seviyesini görmüştü. Türk Lirası ekim ayında yüzde 8'in üzerinde değer kaybetti. Endeksi yeni bir rekor düşük seviyeyi görmesi bekleniyor. Devam eden bilanço döneminde bugün THY ve Coca Cola İçecek bilançoları gelecek.

Küresel piyasalar ABD seçimlerini izliyor

ABD'de piyasalar hala Joe Biden'in başkan seçileceğini ve Demokratların Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'da da çoğunluğu elde edeceğini fiyatlıyorlar. Ancak tedirginlik de var. Ancak, oy sayımlarından gelen sonuçların seçimden önce yapılan anket ve projeksiyonlarda öngörülen kadar net bir zafere işaret etmiyor olması da piyasalarda dalgalanmalara yol açıyor.

Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi bir ara 27.675 puana kadar yükselse de şu sıralarda düne göre sadece 112 puan, yüzde 0,41 artışla 27.488 puandan işlem görüyor. 

Asya borsalarında ise ağırlıklı olarak pozitif bir hava yaşanıyor. Japon borsası NIKKEI, yüzde 2'nin üzerinde primli Güney Kore KOSPI'de yüzde 0,7 artıda işlem görürken Çin borsalarında da karışık bir seyir söz konusu.

ABD seçimlerinde son durum

Küresel piyasalar, ABD seçimlerine kilitlenmiş durumda. En son gelen sonuçlara göre, Demokratların adayı Joe Biden delege sayısını 131’e, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ise delege sayısını 98’e yükseltti. 

Global piyasalarda hizmet sektörü PMI verileri izlenecek. Öncelikle Fransa, Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere verileri takip edilecek. ABD Merkez Bankası(Fed) iki gün sürecek faiz toplantısına bugün başlarken karar yarın TSI 22.00'de açıklanacak. Piyasalarda faizde bir değişiklik beklenmiyor.

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar