ABD ve Çin arasındaki gerilim bu kez Güney Çin Denizi üzerinden arttı

ABD ve Çin arasındaki gerilim Çarşamba günü Güney Çin Denizinde Çin'in füze denemeleri üzerinden arttı. İddialara göre Çin Çarşamba günü dört orta büyüklükte balistik füzeyi Güney Çin Denizine fırlattı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Trump yönetiminin, sorunlu bölgede karakol inşa edilmesine yardımcı olan Çinli şirketlere yönelik hamle yapması ile eş zamanlı olarak Pekin’in denize doğru dört adet füze atması iki ülke arasındaki tansiyonu yükseltti.

Bloomberg’in isminin belirtilmesini istemeyen iki ABD Savunma yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Çin Çarşamba günü dört orta büyüklükte balistik füzeyi Güney Çin Denizine fırlattı.

Füzeler Hainan ve Paracel adalarının arasında denizdeki bir noktaya düştü ve Pekin’in ABD uçakları tarafından alçak uçuş gerçekleşitirilerek protesto edilmesinin hemen ardından ateşlendi.

ABD Deniz Kuvvetleri Koramirali Scott D. Conn Perşembe günü gazetecilerin füze testleri hakkında sordukları soruyu, “Uluslararası hukuk ve kurallara uyumlu olduğu sürece bunu yapmaya hakları var. ” diyerek yanıtladı.

Conn ayrıca ABD’nin bölgedeki tüm tehditleri cevaplamaya hazır olduğunu belirtti

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar