ABD'de 87 yıllık rekor kırıldı

Fed'in hamlelerinin ve Beyaz Saray'ın teşvik paketi konusunda Demokratlarla anlaşması dünya piyasalarında iyimser havayı artırdı. Öte yandan spot altındaki 3 günlük yükseliş yüzde 10'u geçti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel borsalarda üst üste ikinci günde de yeşil ekranlar hakim... Dünkü kapanışlarda ABD borsaları 1933 yılından bu yana en güçlü yükselişini kaydederken bu sabah saatlerinde ABD'de Beyaz Saray ile Demokratların teşvik paketi üzerinde anlaştığı haberleri de geldi. Dünkü sert yükselişlere tepki olarak bu sabah saatlerinde satıcılı olan ABD vadeliler, Beyaz Saray'dan anlaşma haberlerinin gelmesiyle kayıplarını geri verdi.

Asya borsalarında yükselişler sürüyor

ABD vadeliler gibi işlemlerin devam ettiği Asya-Pasifik borsalarında da yükselişler yaşanıyor. Japonya borsası NIKKEI'de yükselişler yüzde 6'yı geçerken Çin, Güney Kore, Avustralya'da yüzde 4'ü bulan yükselişler gözlemleniyor.

Yurt içinde yoğun veri gündemi

Yurt içinde ise dünkü yüzde 6'lık artışın ardından Borsa İstanbul'un da küresel gelişmelerle yön bulması bekleniyor. Küresel gelişmelerin yanı sıra Türkiye'de veri akışı da yoğun seyredecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayına ilişkin iktisadi yönelim istatistikleri, reel kesim güven endeksi ve mart ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak.
TÜİK ise mart ayı sektörel güven endekslerini yayımlayacak.

Dolar/TL 6,45'ten başladı

Dün akşam saatlerinde 6,44'e kadar gerileyen Dolar/TL kuru, bu sabah 6,45'in biraz üzerinde işlem görüyor.

Altındaki 3 günlük artış yüzde 10'u geçti

Emtia fiyatlarında son günlerde yaşanan yükseliş bu sabah da etkisini gösteriyor. Hafta başında 1500 doların hemen altındaki spot altının onsu bu sabah itibarıyla 1670 dolar civarında seyrediyor. Brent petrol ise 28 dolar sınırında bulunuyor.

ABD'de 87 yıllık rekor kırıldı

Kapanışta, Dow Jones endeksi, 2000 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 11,33 artışla 20.697,84 puana yükseldi. Böylece endeks, 1933'ten bu yana kaydedilen en yüksek yükselişi gösterdi. Dow Jones endeksinin yüzde 15,34 yükseldiği 15 Mart 1933, New York borsasının en iyi işlem günü olarak kayıtlara geçmişti.

S&P 500 endeksi de kapanışta yüzde 9,27 artarak 2.444,88 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 8,12 yükselişle 7.417,86 puana çıktı.

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar