ABD’de ikinci el konut satışları geriledi

ABD’de ikinci el konut satışları ağustosta yüzde 0,2 gerileyerek 4 milyon oldu, beklentiyi aştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD’de ikinci el konut satışları, ağustosta yüzde 0,2 azalarak 4 milyon adede geriledi. Piyasa beklentisi 3,96 milyondu. Böylece satışlar, düşüşe rağmen tahminlerin üzerinde gerçekleşti.

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) verilerine göre, temmuzda yüzde 2 artışla 4,01 milyon olan ikinci el konut satışları, ağustosta hafif geriledi.

Aynı dönemde medyan konut fiyatı, yıllık bazda yüzde 2 artışla 422 bin 600 dolara yükseldi.

NAR Başekonomisti Lawrence Yun, yüksek mortgage faizleri ve sınırlı stok nedeniyle satışların son yıllarda durağan seyrettiğini söyledi. Ancak, mortgage oranlarındaki düşüş ve stok artışının önümüzdeki aylarda satışları destekleyeceğini belirtti.

Yun, mevcut ev sahiplerinin artan servet ve güçlü borsa sayesinde daha iyi konutlara yöneldiğini, ancak uygun fiyatlı evlerde stok sıkıntısının sürdüğünü vurguladı.

Yorumlar