ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde geldi

ABD Merkez Bankası'nın(Fed) faiz oranlarını bu seviyelerde ne kadar tutacağının işaretlerinin alınacağı tarım dışı istihdam verisi, piyasa beklentilerinin üzerinde geldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılı Şubat ayında tarım dışı istihdam 275 bin artış gösterdi. Analistlerin beklentisi istihdamda 198 bin artış olacağı yönündeydi.

Tarım dışı istihdam artışı Ocak ayı için 353 binden 229 bine revize edildi. Ülkede işsizlik oranı yüzde 3,9 seviyesine çıktı. Piyasa beklentisi işsizlik oranının yüzde 3,7 olarak kalacağı şeklindeydi.

Fed'in Aralık ayında açıkladığı makroekonomik tahminlerde önümüzdeki üç yıl için yüzde 4,1 olarak belirlendi.

Çalışma Bürosu, özel sektörde istihdam artışının 223 bin, kamu istihdamında artışın 52 bin olduğunu açıkladı. Piyasalar özel sektörde istihdamın 160 bin artacağını öngörüyorlardı.

Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 7,2'den yüzde 7,3'e çıktı. Ortalama saatlik kazançlarda aylık bazda yüzde 0,14 artış olurken, yıllık artış yüzde 4,28 seviyesinde açıklandı. Beklentiler aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 4,4 artış olacağına işaret ediyordu.

Ülkede ortalama çalışma saati 0,1 artışla 34,3 saat olarak açıklandı. Piyasa beklentisi de çalışma saatinin 34,3 seviyesine çıkacağı yönündeydi. ABD'de iş gücüne katılım oranı yüzde 62,5 olarak açıklandı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar