ABD'de ÜFE beklentileri aştı

ABD'de üretici fiyatlarında enerji ve gıda fiyatlarındaki artışın etkisiyle piyasa beklentilerinin üzerinde yukarı hareket yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de tüketici fiyatlarının ardından üretici fiyatlarında da Şubat'ta piyasa beklentilerinin üzerinde artış görüldü.

ABD'de ÜFE, Şubat'ta aylık bazda yüzde 0,6 ve yıllık bazda yüzde 1,6 arttı.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi aylık artışın yüzde 0,3; yıllık artışın ise yüzde 1,2 olması yönündeydi.

Çekirdek göstergeler de beklentilerin üzerinde bir gerçekleşmeye işaret etti.
Şubat ayında gıda ve enerji hariç üretici fiyatları Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 arttı. Beklenti yüzde 0,2 olarak belirlenmişti.

Yıllık çekirdek enflasyon ise yüzde 2 oldu. Bu veriye ilişkin beklenti ise yüzde 1,9 olarak kaydedilmişti.

Perakende satışlar beklentilerin altında
Üretici fiyatlarıyla birlikte perakende satış verileri de açıklandı. Bu taraftan gelen sinyaller ise talebin soğuduğunu gösterdi.

Ülkede perakende satışlar aylık bazda yüzde 0,6 arttı. Beklenti artışın yüzde 0,8 olması yönündeydi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar