ABD'deki Halkbank davası temyiz engeline takıldı

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde, 23 Şubat tarihindeki jüri seçiminin ardından 1 Mart’ta başlayacağı açıklanan Halkbank davası temyiz engeline takıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Amerikanın Sesi Radyosundan Can Kamiloğlu'nun haberine göre, New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi Halkbank’ın yaptığı başvuruyu  değerlendirdi.

Üst mahkeme, Halkbank’ın davadan düşürülmesi talebini  reddettiğini, ancak yabancı bir kuruluş olduğu için Amerikan mahkemelerinde yargılanmayacağıyla ilgili talebini kabul ederek  değerlendireceğini açıkladı.

New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi, Halkbank’ın başvurusunu  hızla değerlendireceğini belirterek, davanın görüldüğü federal  mahkemeden kendi kararını verinceye kadar davayla ilgili yaptığı tüm  işlemleri askıya almasını istedi.

New York İkinci Bölge Mahkemesi, Halkbank ve New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'ndan, 17 Mart tarihine kadar davayla ilgili  dilekçelerini sunmalarını istedi. Bir üst mahkemenin bugün aldığı  kararla birlikte, 23 Şubat’ta yapılacak jüri seçimi ve 1 Mart’ta  başlayacağı belirtilen seri duruşmalarla ilgili federal mahkemenin kararının durdurulacağı belirtiliyor.

HALKB TURKIYE HALK BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 14.07
Satış 14.08
Değişim -0.1%
Son Değer 14.08
En yüksek 14.23
En düşük 14.01
Haftalık Değişim -15.3846%
Aylık Değişim 3.8348%
Yıllık Değişim 17.5292%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar