'AB'nin daha fazla mali yardıma ihtiyacı yok'

Euro Bölgesi'nin kalıcı kurtarma fonu ESM'nin başkanı Klaus Regling, Avrupa Birliği ekonomisinin daha fazla mali yardıma ihtiyacı olmadığını ve AB'nin toparlanma fonunun ilk diliminin planlandığı gibi  bu yaz dağıtılma yolunda olduğunu söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

IMF-Dünya Bankası bahar toplantıları sırasında politika yapıcıların AB'nin ekonomiyi destekleme çabalarını takdir ettiklerini belirten Regling, kredi garanti programlarının Avrupa'da genele yaygın  şekilde kullanıldığını, GSYH'nın yüzde 17'sine varan banka kredilerine garanti sağlandığını da hatırlatttı.

Bloomberg TV'ye konuşan Regling, "AB toparlanma fonu zamanında hazır olacak. Zaten hiçbir zaman AB toparlanma fonundan paranın 2021 ortasından önce akması beklenmemişti" dedi.

Regling, "AB toparlanma fonu daha çabuk dağıtılsaydı daha iyi  olurdu, ancak AB üyelerinin onay süreci nedeniyle bu mümkün olmadı" diye konuştu.

Konuşmasında Almanya Anayasa Mahkemesi'nin AB yardım programlarını değerlendirme kararının yarattığı belirsizliğe de işaret eden Reglin, Mahteme'nin geçmişte AB yardım paketlerinin yollarına devam etmelerine izin verdiğine dikkat çekti. Regling, "Bu sefer de sürpriz beklemiyorum, öncekilere benzer bir karar göreceğiz" dedi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar