Aksa Enerji hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, Aksa Enerji için tavsiyesini 20,69 TL hedef fiyatı ile "al" olarak başlattı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Güçlü finansal görünüm fiyatlanmaya devam edecek

Global enerji şirketi olma sürecinde yatırımlarını sürdüren Aksa Enerji, Afrika'daki santral projelerinin ardından 2021 yılı sonundan  itibaren kademeli olarak Özbekistan'da toplam 740 MW kurulu güce sahip  üç adet santral yatırımını devreye alacak.

Şirket ayrıca, Ukrayna ve Libya santral projeleri için sözleşme görüşmelerini sürdürüyor. Mevcut  durumda 1,946 MW kurulu gücü bulunan ve 2022 yılı itibariyle 2.741 MW  kurulu güce ulaşmasını beklediğimiz şirketin, yurt içinde artış  eğilimindeki elektrik fiyatları ve yurt dışı döviz bazlı gelirlerinin  desteğinde, operasyonel karlılığındaki artışın devam edeceğini  öngörüyoruz.

2021 ve 2022 yıllarına yönelik tahminlerimize göre  sırasıyla 5,3x ve 4,2x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem gören Aksa Enerji,  global benzerlerine göre tahmini %42 ve %47 prim potansiyeli  taşımaktadır. Aksa Enerji için 12 aylık hisse başı fiyat hedefimizi 20,69 TL olarak belirlerken, şirket için kısa vadeli tavsiyemizi "Endeksin Üzerinde Getiri", uzun vadeli tavsiyemizi "AL" olarak  başlatıyoruz.

Dönüşüm süreci finansallara pozitif yansımaya devam edecek

2015 yılında 17 santralinde 2.211 MW kurulu güce sahip olan Aksa Enerji, Türkiye'de sektör dinamiklerinde yaşanan değişim ile birlikte  santrallerini, düşük kurulum maliyetleriyle, enerji açığı bulunan  potansiyeli yüksek Afrika kıtasına taşımıştır. 2015 yılında Gana ile  başlayan Afrika açılımı, 2016 yılında Mali ve Madagaskar ile devam  etmiş, toplamda Afrika'daki kurulu güç 2018 yılında 476 MW'a ulaşmış  ve bunun sonucunda, 2020 yılı sonu itibariyle toplam kapasite 1.946 MW  seviyesinde yeniden şekillenmiştir.

Dönüşüm sürecinin devamı olarak 2022 yılında kurulu gücünü yurt içinde 1.505 MW, yurt dışında 1.236 MW  olmak üzere toplam 2.741 MW seviyesine yükseltecek olan Aksa Enerji'nin, yurt içinde elektrik fiyatlarındaki yükseliş eğilimi ve  yurt dışı santrallerinden döviz bazlı gelirlerinin desteğiyle, hem  operasyonel hem de net karlılık performansındaki yükselişin devam  etmesini bekliyoruz.

Özbekistan yatırımının devreye alınması ile birlikte 2022  yılında daha güçlü sonuçlar görmeyi bekliyoruz - Özbekistan'da toplam 740 MW kurulu güce sahip olacak üç adet doğal gaz santrali, Aralık 2021, Ocak 2022 ve Şubat 2022 tarihlerinde kademeli olarak devreye  alınacak. 2022 yılında şirketin döviz bazlı gelirlerini ve operasyonel  karlılığını yükseltmesini beklediğimiz bu projeye ek olarak, 2021  yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde kademeli olarak Mali'de 20 MW  kurulu güce sahip bir santral daha devreye alınırken, Kongo'da 2021  yılının üçüncü çeyreğinde 50 MW kurulu güce sahip doğal gaz  santralinin işletme hakkı devralınmıştır.

Tüm bu gelişmelerin, Tüm bu  gelişmelerin, 2022 yılında şirketin finansallarına pozitif  yansıyacağını öngörüyoruz.

Yeni pazar arayışları sürüyor

Şirket, yurt dışında faaliyet  gösterdiği ülkelerdeki santralleri için kapasite artışı olanaklarını  izlerken, yeni coğrafyalara giriş için de fırsatları takip etmektedir.
Yeni pazar arayışı kapsamında Ukrayna'da Odessa ve Izmail şehrinde  kurulması planlanan kombine çevrim elektrik santral projelerine  ilişkin işbirliği anlaşmaları imzalayan şirket, Nisan 2021'de Libya'da Tripoli şehrinde kurulacak 1.320 MW kurulu güce sahip olması planlanan  elektrik üretim santralinin mühendislik, tedarik ve inşaat  hizmetlerini üstlenmek üzere bir ön protokol imzaladı.

Riskler

Faaliyet gösterilen coğrafyalardaki politik  gerginlikler, yeni santral projelerine ilişkin olası yüksek yatırım  harcamaları ve şirket hisselerinin pozitif finansal gelişmeleri kısmen  yansıtır ölçüde yılbaşından bu yana endeksten %88 pozitif ayrışması,  başlıca risk unsurlarıdır."

Analizin tamamı için:

http://vkyanaliz.com/Files/docs/sirket-raporu-aksa-enerji-1629898745.pdf

AKSEN AKSA ENERJI URETIM A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 38.76
Satış 38.78
Değişim 1.52%
Son Değer 38.78
En yüksek 38.82
En düşük 37.42
Haftalık Değişim 3.4685%
Aylık Değişim 12.1457%
Yıllık Değişim 30.3967%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar