AL tavsiyesi verdi, araştırma kapsamına aldı

Yapı Kredi Yatırım, Aksigorta'yı 9,90 TL hedef fiyat, Türkiye Sigorta'yı 6,20 TL hedef fiyat ve 'al' önerisi ile araştırma kapsamına aldı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım, Aksigorta'yı 9,90 TL hedef fiyat, Türkiye Sigorta'yı 6,20 TL hedef fiyat ve 'al' önerisi ile araştırma kapsamına  aldı.

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Hayat-Dışı Sigortacılık Sektörü: İyileşen ekonomik görünüm  sigortacılığı destekleyecek.

AKGRT - AL. TURSG - AL.

Aksigorta ve Türkiye Sigorta 'yı "AL" önerisiyle  araştırma kapsamımıza alıyoruz. Gordon Büyüme Modeli'ne göre Aksigorta  için hesapladığımız 12 aylık hisse başı hedef fiyatımız 9.9TL, Türkiye Sigorta için 6.2TL'dir. Hedef fiyatlarımız, Aksigorta için %25, Türkiye Sigorta için %29 artış potansiyeli taşımaktadır.

Hisseler için olumlu görüşümüzün ortak etmenleri (i) toparlanan  ekonomik büyümenin, prim penetrasyonu zaten düşük olan sektörün  büyümesini desteklemesi, (ii) yüksek seyreden TL faizlerin yatırım  gelirlerini arttırması, (iii) sigortacıların düzenli temettü  gelenekleri ve (iv) yüksek özkaynak karlılığıdır.

Aksigorta hisseleri 2021 tahminlerimize göre 2.0x F/DD ve 5.4x F/K ile  işlem görmektedir. Bu çarpanlar son 3 yıl ortalamalarına göre  sırasıyla %17 ve %3 aşağısındadır. Türkiye Sigorta ise 2021  tahminlerimize göre 1.3x F/DD and 5.0x F/K oranları ile işlem  görmektedir.

İvmelenen aşılanma sonrası iyileşen ekonomik görünüm prim üretimini  destekleyecek: 2020'de Kovid-19 kısıtlamaları sonrası prim  üretimlerinde yavaşlama, hasar oranlarında ise düşüş gözlemlemiştik.

2021 için reel GSYIH büyüme tahminimiz %6. Artan ekonomik aktivite,  her iki şirketin de prim üretimini destekleyecektir. 2021 ve 2022'de  her iki şirketin de prim üretimlerini ortalama %23 ve %29  arttırmasını, hasar oranları ve teknik karlılığın ise normalleşmesini  bekliyoruz.

Artan yatırım gelirleri karlılıkları destekleyecek: Yüksek seyreden TL  faizler, yatırım portföyleri ağırlıklı TL olan şirketlerin yatırım  kazançlarını arttıracaktır. Diğer her şey aynı kalmak kaydıyla, her 1  puanlık faiz artışı, Aksigorta'nın net karını yaklaşık 25 milyon TL (2020 net karının %6'sı), Türkiye Sigorta'nın ise yaklaşık 50 milyon TL (2020 net karının %4'ü) arttıracaktır.

Düzenli kar payı: Aksigorta son 4 yılda, Türkiye Sigorta ise birleşme  sonrası kar dağıtmıştır. 2021 yılı karından Aksigorta için %9, Türkiye Sigorta için %12 temettü verimi hesaplıyoruz.

Yüksek özkaynak karlılığı: Aksigorta ve Türkiye Sigorta'nın 2021'de %38 ve %29 özkaynak karlılığı elde etmelerini tahmin ediyoruz.

Riskler: Düşük ekonomik büyüme, (ii) doğal afetler, (iii) regülasyon."

Analizin tamamı için:

https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/80ffdb30-c580-4e88-b314-c2b555f6e865.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar