Hedef fiyatını belirledi, 'AL' tavsiyesi verdi

Yapı Kredi Yatırım, Alarko Holding hedef fiyatını 23,3 TL'den 39,1 TL'ye çıkarırken, tavsiyesini "al" olarak belirledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım, Alarko Holding hissesinde hedef fiyatını 23,3 TL'den 39,1 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak belirledi.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Alarko Holding (ALARK) için hedef fiyatımızı yeni makro varsayımlarımız ve spot elektrik fiyatı tahminlerimiz ışığında 39,1 TL’ye yükselttik (önceki 23,3 TL).

Üretici bazında yeni tavan fiyatı düzenlemelerinin ardından şirket güçlü spot elektrik fiyatlarından en çok faydalanan isimlerden biri olmaya devam ediyor. 2022’de MWh başına ortalama 95 dolar spot elektrik fiyatı beklentisiyle (1Ç22 ortalaması: 102 dolar) Cenal kömür santralinin yaklaşık 0,6 milyar dolar VAFÖK yaratacağını tahmin ediyoruz.

Bu güçlü nakit akışı sayesinde şirketin yatırımcılar açısından tedirginlik yaratan kombine düzeydeki döviz açık pozisyonunu ve borçluluğunu da bu yıl ciddi oranda azaltmasını bekliyoruz.

Faaliyet karlılığındaki bu çarpıcı yükselişle birlikte 2022’de konsolide net karın yıllık bazda yaklaşık 3,2 kat artarak 4,1 milyar TL olmasını bekliyoruz. Bu tahminüzerinden hisse halen 2,6x gibi son derece cazip bir F/K ile işlem görüyor.

Elektrik fiyatlarının kuvvetli seyrinin şirket yönetiminin 80 dolar varsayımıyla oluşturduğu 2,75-3,25 milyar TL net kar hedefine de yukarı yönlü risk oluşturduğu görüşündeyiz. Tüm bu olumlu görünüm çerçevesinde yıl başından bu yana %55 rölatif getiri sağlayan hisseyi Model Portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.

CENAL İÇİN MÜKEMMEL BİR YIL

Kömür santrali Cenal’ın özellikle 2Y21’den itibaren güçlü seyreden elektrik fiyatlarından olumlu etkilenmeye devam ediyor. Spot fiyatlar (1Ç22: ortalama 102 dolar/MWh) bizim sene başındaki 70 dolar tahminimizden çok daha yukarıda seyrediyor. Ayrıca ithal kömür santralleri için yeni uygulamaya konan 2500 TL/MWh (yaklaşık 170 dolar) tavan fiyat da Cenal açısından cazip görünüyor. Bu çerçevede biz de önceki muhafazakar tahminimizi 2022 için ortalama 95 dolara yükselttik.

Böylece Cenal için VAFÖK beklentimizi 0,6 milyar dolar civarında oluşturduk ki bu da yıllık bazda üç kattan fazla bir artışa işaret ediyor. Bu yaratılan nakit sayesinde de kombine düzeyde 10,8 milyar TL olan net borcun ve döviz açık pozisyonunun ciddi miktarda azalmasını bekliyoruz. Kombine Net Borç/VAFÖK oranının 2021 sonunda 2,3x iken 2022 sonunda 0,2’ye gerilemesini bekliyoruz.

Meram önemli bir katkı vermeye devam ediyor. Meram dağıtım bölgesi özellikle iş modeli itibariyle enflasyona karşı korunaklı bir yapıya sahip diyebiliriz. Bu sayede 2022’de Meram’ın VAFÖK rakamının 2021’deki 2,1milyar Tl olan seviyesinden 3,2milyar TL’ye yükseleceğini tahmin ediyoruz.

Riskler i) Beklenenden düşük tarifeler ii) Regülasyon riskleri iii) Taahhüt iş kolunda beklenenden yavaş büyüme.

ALARK ALARKO HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 117.6
Satış 117.7
Değişim -1.4%
Son Değer 117.6
En yüksek 120
En düşük 116.9
Haftalık Değişim 1.2048%
Aylık Değişim 0.8576%
Yıllık Değişim 29.8013%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar