Alfa Solar'ın halka arzına rekor talep

Alfa Solar, halka arz büyüklüğünün 53 katını aşan 28,6 milyar TL’lik talep ile yeni bir rekora imza attı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım liderliğindeki Alfa Solar halka arzı tamamlandı. Borsa İstanbul’a güçlü bir talep ile ‘merhaba’ diyecek olan Alfa Solar, halka arz büyüklüğünün 53 katını aşan 28,6 milyar TL’lik talep ile yeni bir rekora imza attı.

ALFA SOLAR GÜÇLÜ TALEP İLE BORSA İSTANBUL’A GELİYOR

Dünyanın ve Türkiye’nin bir numaralı gündemi olan enerji sektöründe faaliyet gösteren Alfa Solar’ın halka arzı yüksek yatırımcı talebi ile tamamlandı. 9-10-11 Kasım tarihleri arasında 58,50 TL fiyattan talep toplayan şirketin arzına yatırımcılardan 53 katı aşkın talep geldi. Bireysel yatırımcıların daha fazla pay almasına yönelik başvuru sistemi ile yüksek başvurulu yatırımcıların talepleri binde 7 oranında karşılanırken, bireysel yatırımcıların talepleri yüzde 5,4 olarak gerçekleşti.

1.000 ADET VE ALTINDAKİ BAŞVURULAR EN YÜKSEK PAYI ALDI, 1.001 ADET VE ÜZERİ BAŞVURU GRUBUNA 142 KAT TALEP GELDİ

Halka arzda 1.001 adet ve üzerindeki yüksek başvurulu yatırımcılardan 142 kat ve 19 milyar TL talep toplandı ve yaklaşık binde 7 oranında karşılanma gerçekleşti. Kurumsal yatırımcılardan 43 kat ve 3,5 milyar TL’lik talep toplandı. 1.000 adet ve altındaki bireysel yatırımcılardan yaklaşık 19 kat ve 6 milyar TL talep toplandı ve yüzde 5,4 oranında karşılanma gerçekleşti. Bu şekilde, 1.000 adet ve altında pay adedinin yer aldığı bireysel yatırımcı kategorisinde, 330 bin 263 yatırımcı halka arzın %60’ını aldı.

Borsa İstanbul’da, 16 Kasım’da düzenlenmesi planlanan Gong Töreni’nin ardından Yıldız Pazar’da ALFAS kodu ile işlem görmeye başlayacak olan Alfa Solar’ın halka açıklık oranı yüzde 20, halka arz büyüklüğü ise 538 milyon TL oldu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Halka Arzlar
Yorumlar