Altın "devalüasyon" sonrası yükseldi

Altın, Çin'in yuanı sürpriz bir şekilde devalüe etmesinin ardından gelen güvenli liman alımları ile yükseldi... Altın, Çin'in son iki günde ikinci kez devalüasyona gitmesinin güvenli liman alımlarını desteklemesi sonrası değer kazandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Altın, Çin'in son iki günde ikinci kez devalüasyona gitmesinin güvenli liman alımlarını desteklemesi sonrası değer kazandı. Yuan bazında altın Şanghay piyasasında dört yılın en güçlü iki yıllık kazancına yöneldi.


Spot altınyüzde 0.6 yükselişle ons başına 1,115.48 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 14:46'da 1,114.26 dolara geldi. Şanghay Altın Borsası'nda yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı iki günde yüzde 5.5 yükseldikten ve Ağustos 2011'den bu yana en büyük iki günlük kazancını gerçekleştirdi.kten sonra 232.05 yuana geldi.


Şanghay'da Industrial Futures Co. analisti Long Ling, "Yatırımcılar yuan devalüasyonunun avantaj ve dezavantajlarını değerlendiriyor," dedi ve "Bazıları deflasyon endişelerinden dolayı altın boşaltırken, diğer bir grup ise, devalüasyonun genellikle altına yönelik alternatif varlık talebini artırmasından dolayı alım yapıyor" şeklinde konuştu.


Çin yuanın değerini bugün de düşürerek üst üste iki gün aşağı çekti ve bu hareket, sanayi metallerini ve Asya paralarını düşürürken, tahvillerde ralliye sebep oldu. Yuan denizaşırı piyasalarda, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) referans kurunu yüzde 1.6 daha düşürerek dolar başına 6.3306'ya çekmesinin ardından, yüzde 2 kadar düşerek 6.4465 ile 4 yılın en düşük seviyesini gördü.


Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,114.40 dolara çıktı. Gümüş yüzde 0.5 kayıpla ons başına 15.2955 dolara geriledi. Platin yüzde 0.5 yükselişle ons başına 991.57 dolara çıkarken, palladyum yüzde 1 kazança ons başına 607.50 dolar oldu.





Kaynak:BloombergHT

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar