Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çarşamba günü rekor seviyelere çıkan altın fiyatlarında yön geçtiğimiz gün değişti. Ons ve gram altında düşüşler dikkat çekti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Altın fiyatları bu hafta ABD’den gelen ekonomik verilerle birlikte sert hareketler gösterdi. ABD’de açıklanan son verilerin bir durgunluğa işaret etmesiyle birlikte güvenli liman altına talep arttı. 

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayıs ayında politika faizini 25 baz puan artırabileceğine yönelik ihtimallerin bu hafta gerilemesi ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksinin düşmesine yol açtı. Küresel çapta doların zayıflaması ise altına destek verdi. 

ÖZEL SEKTÖR İSTİHDAMI SONRASI ALTIN REKORA YÖNELDİ 

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektör istihdamı piyasa tahminlerinin altında artış gösterdi. Çarşamba günü saat 15.15 itibarıyla açıklanan kritik veri sonrası altın fiyatları yükselişini sürdürdü. 

ALTIN FİYATLARI REKORDAN DÖNDÜ 

Çarşamba günü 2020 dolardan açılan ons altın 2032 doları görerek 13 ayın zirvesine ulaştı. Ons altında gün içerisinde en düşük 2010 dolar seviyesi görüldü. 

Çarşamba günü 1248 liradan açılan gram altın 1257 lirayı görerek tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. Gram altın günü 1250 liradan tamamladı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Bugüne 2007 dolardan başlayan ons altın yatay bir seyir izleyerek açılış seviyesinden işlem görüyor.

Haftanın son işlem gününe 1241 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda sakin seyrederek 1243 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1240 lira, en yüksek ise 1245 lira seviyeleri test edildi. 

Kategoriler Altın
Yorumlar