Altın fiyatlarında son durum ne?

Geçtiğimiz hafta ortasından itibaren yükselişini hızlandıran altın fiyatlarında yukarı yönlü seyir sürüyor. Doların küresel çapta zayıflaması altın piyasasına destek veriyor. Yatırımcıların gözü kulağı ise aralık ayında gerçekleştirilecek olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararında olacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçtiğimiz hafta ortasında Fed’in son toplantısının tutanakları yayınlanmıştı. Tutanaklarda birçok Fed yetkilisi politika faizinin önümüzdeki süreçte yavaşlatılması gerektiğine dair görüş bildirmişti. Bu durum dolar endeksinin zayıflamasına yol açarken altın fiyatlarına destek vermişti. 

‘FED GELECEK YIL FAİZ İNDİRMEYE BAŞLAYACAK’ 

Öte yandan Bank of America (BofA), Fed'in küçülen ekonomiyi canlandırmak için para politikasında sıkılaştırmayı gelecek yıl yavaşlatacağını ve er ya da geç faizleri indirmeye başlayacağını, bunun 10 yıl vadeli Hazine kağıdı getirilerini düşüreceğini savundu. 

ONS ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR 

Haftanın ilk işlem gününde düşüş gösteren altın fiyatları sonraki günlerde toparlanma kaydediyor. Geçtiğimiz güne 1740 dolardan başlayan ons altın 1759 dolara kadar yükseldikten sonra 1748 dolardan kapandı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugüne 1748 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yükseliş kaydederek 1753 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1747 dolar, en yüksek ise 1755 dolar seviyeleri test edildi. 

GRAM ALTIN PRİMLİ SEYREDİYOR 

Geçtiğimiz güne 1041 liradan başlayan gram altın 1054 liraya kadar yükseldikten sonra 1047 liradan kapandı. 

Bugüne 1048 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre primli seyrederek 1050 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1046 lira, en yüksek ise 1052 lira seviyeleri görüldü. 

Konular Altın
Kategoriler Altın
Yorumlar