Altın haftalık kazanca ilerliyor!

Altın, Fed'in faiz artırımını erteleyebileceği beklentilerinin etkisi ile Ocak ayından bu yana en büyük haftalık kazancına ilerliyor... Altın, Fed'in enflasyonun düşük kalmaya devam etmesi ile birlikte faiz artırımı kararını erteleyebileceğine ilişkin işaretlerin metale yönelik güvenli liman alımlarını güçlendirmesi sonucu, yükselişini beşinci güne taşuyarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Altın, Fed'in enflasyonun düşük kalmaya devam etmesi ile birlikte faiz artırımı kararını erteleyebileceğine ilişkin işaretlerin metale yönelik güvenli liman alımlarını güçlendirmesi sonucu, yükselişini beşinci güne taşuyarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 


Spot altın yüzde 0.8 yükselişle ons başına 1,161.31 dolara kadar çıkrak 13 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Sşngapur saati ile 09:17'de 1,161.21 dolara geldi. Metaş dün günü yüzde 1.6 yükselişle kapadı. Bu 13 Mayıs'tan bu yana en yüksek artışı işaret ediyor. Metal bu hafta yüzde 4.1 yükseldi ve Ocak ayından bu yana en büyük haftalık kazanca yöneldi. 



(bloomberg)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar