Altın yıla sert düşüşle başladı

Altın fiyatları, ABD tahvil faizlerindeki yükselişle yeni yılın ilk işlem gününde 30 dolara yakın düşüş kaydetti. Gram altın ise dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüşle geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Altın fiyatları, ABD Hazine tahvil faizlerindeki yükselişle son altı haftadaki en büyük düşüşü kaydetti. Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyle gevşedi. Yatırımcıların 2022 yılındaki parasal sıkılaşmaya odaklanması tahvil faizlerini desteklerken değerli metalin fiyatını baskıladı.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi pazartesi günü 10 baz puan yükselişle yüzde 1,52’den yüzde 1,62’ye tırmandı. Doların en çok işlem gördüğü para birimlerine karşı değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise 1.174 seviyesinden 1.179’a çıktı.

Güvenli liman altın merkez bankalarının salgın dönemi parasal teşviklerini azaltmaya başlamasıyla 2021’i son 6 senedeki en kötü performanslarından biriyle kapattı. En son 2015’te yılı yüzde 10 civarında düşüşle kapatan değerli metal, yatırımcısına 2021’de yüzde 3,64 kaybettirdi.

Kaynak: Bloomberght

Kategoriler Altın
Yorumlar