Anadolu Grubu Holding (AGHOL) hisse yorum ve hedef fiyat 2024

İş Yatırım, Anadolu Grubu Holding (AGHOL) hissesindeki detaylı analizini ve hisse yorumunu yatırımcılarla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Anadolu Grubu Holding 4Ç23’te bizim tahminimiz olan 1,5 milyar TL’nin ve piyasa beklentisi olan 1,7 milyar TL’nin altında 1,24 milyar TL net kar açıkladı. Yılın tamamında ise net kar %131 büyüme ile 8,77 milyar TL’ye ulaştı. Migros ve içecek segmentleri net kara en büyük katkıyı sağladı. Konsolide ciro, MGROS ve otomobil segmentinin güçlü katkısıyla 2023 yılında %80 artış ile 99 milyar TL’ye ulaştı. Konsolide FAVÖK yıllık %82 artışla 46 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK büyümesi temel olarak meşrubat ve otomotiv segmentlerinin güçlü faaliyet marjlarıyla desteklendi.

UMS-29’un etkisi

Anadolu Grubu Holding, UMS-29 kapsamında 2022 yılındaki 15,6 milyar TL’ye kıyasla 19,6 milyar TL net kar elde ederek %26 reel karlılık büyümesi kaydetti. Meşrubat, bira grubu ve otomotiv segmentleri UMS-29 kapsamında önemli net kar artışı kaydederken, MGROS’un enflasyondan arındırılmış net karı hafif geriledi.

Yorum: Borsada işlem gören şirketler mali tablolarını daha önce açıkladıkları için sonuçlara yönelik önemli bir piyasa tepkisi beklemiyoruz.

Borçluluk: Holding’in konsolide net borç pozisyonu 2022 sonundaki 866mn EUR’ya kıyasla 711mn EUR seviyesine geriledi. Konsolide Net Borç / FAVÖK 0,6x seviyesinde (2022 sonu itibariyle 0,9x’e kıyasla). Holding’in solo net borç pozisyonu 4Ç23 sonu itibariyle 2,8 milyar TL seviyesinde.

Değerleme

355 TL/hisse hedef fiyatımız ile AL tavsiyemizi koruyoruz. Holding’in cari NAD iskontosu %39 (TOGG dahil %42) olup, 1 yıllık ve 3 yıllık ortalama iskontoları sırasıyla %38 ve %31’dir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar