Aracı kurum raporu: THY hissesini neler bekliyor?

Vakıf Yatırım, THY için hedef fiyatını 32,00 TL'den 51,30 TL'ye revize ederken, "al" tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım, THY için hedef fiyatını 32,00 TL'den 51,30 TL'ye revize ederken, "al" tavsiyesini korudu.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Yılın ilk çeyreğini, beklentimizin (771 mn TL) ve piyasa beklentisinin (1.200 mn TL) oldukça üzerinde, yıllık yaklaşık 4 kat artışla 2,22 mlr TL net kar açıkladı.

Operasyonel performans beklentilerimizle uyumlu gelse de net finansal giderlerin beklentimizin altında kalması ve kaydedilen 684 mn TL’lik ertelenmiş vergi geliri net kar öngörümüzdeki sapmada etkili oldu.

Şirketin satış gelirleri, kargo gelirlerinde güçlü performansın desteğiyle yıllık yaklaşık 2,2 kat yükselerek 42,6 mlr TL’ye ulaştı. FAVÖK ise yine yıllık yaklaşık 2,2 kat artışla 8,2 mlr TL’ye yükseldi.

Yorum: Yılın ilk çeyreğinde operasyonel performans güçlü seyrederken, net kar beklentileri aştı. Bununla birlikte şirket hisseleri finansallar öncesinde son bir ayda endeksi %28 yendi. Sonuçlara piyasa tepkisinin pozitif olacağını düşünüyoruz. Türk Hava Yolları için hisse başı
32,00 TL seviyesindeki fiyat hedefimizi 51,30 TL seviyesine revize ederken, kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar