Arçelik ARCLK hisse yorumu ve teknik analizi

Yatırım Finansman, Arçelik için tavsiyesini 'Endekse Paralel Getiri'den 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltti. Analizde, ‘Yurtiçinde beyaz eşya satışları (MDA4), destekleyici borçlanma  ortamı ve ertelenmiş talebin katkısıyla, Haziran ayında yıllık bazda  %18 oranında arttı’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yatırım Finansman'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

“ARCLK: 2Ç20 Sonuçları ve Hedef Fiyat Revizyonu

Beklenenden hızlı toparlanma

Yurtiçinde beyaz eşya satışları (MDA4), destekleyici borçlanma  ortamı ve ertelenmiş talebin katkısıyla, Haziran ayında yıllık bazda  %18 oranında arttı. Diğer yandan Arçelik'in bütün önemli pazarları,  özellikle Avrupa'da ciddi toparlanma yaşandı. Türkiye'de beyaz eşya  pazarının, geçtiğimiz iki yıldaki daralma da göz önüne alındığında,  güçlü kalmaya devam edeceğini ve pazar lideri ARCLK'in bu büyümeden  aslan payını alacağını düşünüyoruz. Yılın ilk yarısından yaşanan

%1'lik daralmaya rağmen, 2020'de yurtiçi beyaz eşya satışlarının %12  oranında artmasını bekliyoruz. Yurtdışı pazarlar da yılın ikinci  yarısında daha kuvvetli olabilir. Arçelik'in fiyat avantajı, şirketin  kazandığı pazar payını korumasına yardımcı olabilir.

Online kanala eşsiz yaklaşım

Şirket online satışlarına, bayilerinin de stoklarını ekleyerek,  bayilerin kapalı kaldığı dönemde dahi gelir yaratmalarını sağladı. Bu durum şirketin alacak ve stok seviyelerini kontrol atında tutmasını  sağlarken, aynı zamanda bayiden direkt teslimlerin hızlı bir şekilde  yapılmasını sağlayarak, müşteri memnuniyetinin de yüksek seviyede  tutulmasını sağladı. 2Ç boyunca şirketin kendi web sitesinden yaptığı satışlar, önceki dönemlere kıyasla 10 kat artış gösterdi. Online satışların payı hala çok küçük olsa da, bu kanal önümüzdeki yıllarda  büyümenin önemli bir parçası olabilir.

Avantajlı hammadde fiyatları ve parite

Yaşanan salgının Arçelik açısından olumlu bir noktası, hammadde  fiyatlarında yaşanan ciddi düşüşler oldu. Metal ve plastik fiyatları  endeksleri 2Ç'de yıllık bazda sırasıyla %12 ve %19 oranında geriledi.

Diğer yandan, Haziran'dan itibaren Doların Euro karşında yaşadığı  değer kaybı da marjları destekleyen önemli bir faktör. Ekonomilerde  toparlanmalar yaşandıkça, hammadde fiyatlarında normalleşme beklesek  de, Arçelik'in marjlarının en azından 2020'in geri kalanında erken  satın almalar ve fiyat sabitlemelerle bu durumdan olumlu etkilenmeye  devam edebileceğini düşünüyoruz. 2020 için yeni FAVÖK marjı tahminimiz %11, bu oran 2009'dan beri en yüksek seviye.

Tahminlerimizi güncelliyoruz

İkinci çeyrek sonuçlarının ardından, beyaz eşya piyasasında  yaşanan beklenenden güçlü seyreden toparlanma sebebiyle Arçelik için  tahminlerimizi revize ediyoruz.

Yeni tahminlerimize göre, 2020 ciro ve FAVÖK tahminlerinde piyasa beklentisinin sırasıyla %8 ve %12  üzerindeyiz. İndirgenmiş nakit akımları (%75) ve benzer  karşılaştırmasının (%25) bir birleşimi olan yeni modelimiz, 29,38TL'lik bir hedef fiyata ve %36'lık bir artış potansiyeline işaret  ediyor. ARCLK şu anda 11x 2020 F/K ve 5,7x 2020 FD/FAVÖK çarpanlarıyla  işlem görüyor ve bu çarpanlar şirketin uluslararası benzerlerine göre  yaklaşık %40'lık bir ıskontoya işaret ediyor."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar