Arçelik: Hitachi ile görüşmeler sürüyor

Arçelik, Hitachi'nin Japonya dışındaki ev aletleri biriminde hisse alacağına ilişkin çıkan haberlerle ilgili açıklama yayınladı. Şirket görüşmelerin devam ettiğini, Hitachi ile bağlayıcı sözleşme imzalanmadığını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Arçelik, Hitachi'nin Japonya dışındaki ev aletleri biriminin yüzde 60 hissesinin 300 milyon dolara satın alınması yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak görüşmelerin sürdüğünü, bağlayıcı bir sözleşme imzalanmadığını söyledi.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada "Hitachi Ltd ile de görüşmeler devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamış, bağlayıcı bir sözleşme imzalanmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada gelişmekte olan pazarlardaki büyüme stratejisi doğrultusunda, şirket satın almaları, ortaklıklar ve iş birliği alternatiflerinin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmelerin her zaman yapıldığını, somut kararlar alınması durumunda gerekli açıklamaların yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda Hitachi görüşmelerine ilişkin detayların henüz tam olarak netleşmemiş olup görüşmelerin sonuçlanarak konuyla ilgili yönetim kurulu kararı alınması ve bağlayıcı sözleşme imzalanması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'ne uygun olarak gerekli açıklamalar yapılacağı ifade edildi.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar