Arçelik, satın almanın bedelini nakit ödeyecek

Koç Holding’e ait beyaz eşya ve teknoloji şirketi Arçelik, Hitachi ile küresel ev aletleri alanında yaptığı ortaklık sonrası 300 milyon dolara anlaşmışlardı. Şirket, yüzde 60 oranındaki hisse için 300 milyon dolarlık ödemenin nakit yapılacağını belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Arçelik, Hitachi ile Japonya dışındaki küresel ev aletleri biriminde kurduğu ortaklığa ilişkin düzenlediği telekonferansta yüzde 60 oranındaki hisse için 300 milyon dolarlık ödemenin nakit yapılacağını belirtti.

Satın alma işlemi, firma değeri/FVAÖK üzerinden bakıldığında yaklaşık olarak 7 çarpanla gerçekleştirildi.

bloomberght.com'un internet sitesinde yer alan habere göre, Arçelik, Hitachi ile küresel ev aletleri alanında yaptığı ortaklıkla ilgili yatırımcılara düzenlediği telekonferansta 300 milyon dolarlık ödemenin nakit yapılacağını, hisse alınan şirketin sermaye ihtiyacının negatif olduğunu açıkladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar