Arzum'un halka arzında talep toplama tarihi belli oldu

Küçük Ev Aletleri sektörünün önde gelen şirketlerinden Arzum'un  halka arzında 10 Aralık'ta gerçekleşen SPK onayının ardından geri  sayım başladı. Arzum tarafından düzenlenen basın toplantısında verilen  bilgiye göre talep toplama süreci 17 Aralık Perşembe günü başlayacak  ve 18 Aralık Cuma sona erecek. Halka arzda, pay başına fiyat aralığı 15,50 TL - 17,00 TL olarak belirlendi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küçük Ev Aletleri sektörünün Türkiye'deki öncülerinden biri olan Arzum yönetimi, halka arz başvurusunun SPK tarafından 10 Aralık 2020'de onaylanmasının ardından süreçle ilgili bilgi vermek amacıyla  bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında kökleri 1966'ya  dayanan Arzum'un yolculuğu hakkında bilgi veren Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, markanın bugün yurtdışında da birçok ülkede  milyonlarca haneye ulaştığını belirterek şunları söyledi:

"Arzum  bugün ürettiklerini Türkiye'de 20.000'in üzerinde satış  noktasına ulaştıran satış ve dağıtımağı, 500'ün üzerinde müşterisi ve 400'ün üzerinde yetkili servisi ile ülkemizin küçük ev aletleri  sektörünün öncü oyuncularından biri konumunda. Küçük ev aletleri  pazarındaki pek çok kategoride lider ve öncü konumunu yıllardır  istikrarla sürdüren markamızla halka açılmak için en doğru zamanda  olduğumuza inanıyoruz. Halka açılma, bu markanın devamlılığı açısından  her zaman vizyonumuzda olan bir konuydu. Bugüne kadar iki özel sermaye  fonu ortağımız oldu. 5 kez özel sektör tahvili ihracı gerçekleştirdik.

Kurumsal yatırımcılarımız da performansımızı yakından gözlemledi.

Uyguladığımız kurumsal yaklaşım ve şeffaflığımız sayesinde kültürel  olarak da halka açık bir şirket gibi yaşamayı kanıksadık. Şimdi, küçük  ev aletlerinin büyük inovasyon gücü olarak başarılarımıza yeni  ortakları davet ediyoruz" dedi.

Arzum Halka Arz Bilgileri 

Konsorsiyum Lideri Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Çıkarılmış Sermaye 32.210.000 TL

Halka Arz Şekli Ortak Satışı

Halka Arz Büyüklüğü Ortak Satışı: 13.306.475 TL nominal değerli pay

Ek Satış: 1.995.971 TL nominal değerli pay

Halka Açıklık Oranı %41,31

Halka Arz Sonrası Çıkarılmış Sermaye 32.210.000 TL

Ek Satış Sonrası Halka Açıklık Oranı %47,51

Fiyat Aralığı 15,50 TL - 17,00 TL

Fiyat İstikrarı Süresi 30 gün

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar