ASELSAN hisse değerlendirmesi

Vakıf Yatırım, Aselsan için 30 TL hedef fiyat ile 'Al' tavsiyesini korudu. Raporda, ‘30 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile  ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Aselsan, 3Ç19’da beklentimizin %12, piyasa beklentisinin %11  üzerinde yıllık %19 düşüşle 642 mn TL net kâr açıkladı. Operasyonel  tarafta beklentilerimizle uyumlu gelen sonuçlara rağmen, operasyonel  olmayan tarafta beklentimizin (41 mn TL) üzerinde 97,7 mn TL düzeyinde  gerçekleşen vergi gelirleri net kârdaki sapmanın esas nedeni oldu.

Bilanço tarafında ise 2Ç19’da 165 mn TL seviyesinde net nakit  pozisyonu olan Şirket, yeni borçlanmaların etkisiyle beklentimize  paralel şekilde 3Ç19’u 412 mn TL net borç pozisyonu ile tamamlarken,  artan ticari borçların etkisiyle işletme sermayesinde çeyreksel bazda  iyileşme yaşandı.

Her anlamda beklentimize paralel gerçekleşen 3Ç19  sonuçlarının son dönemde endekse paralel performans gösteren Şirket  hisselerine etkisinin “nötr” olmasını bekliyoruz. Sonuçların ardından

30 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz. "

ASELS ASELSAN ELEKTRONIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 59.55
Satış 59.6
Değişim 2.1%
Son Değer 59.55
En yüksek 59.85
En düşük 57.4
Haftalık Değişim 1.448%
Aylık Değişim 6.1497%
Yıllık Değişim 32.3921%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar