Aselsan hissesinde "tut"tan "al"a döndü

İş Yatırım, Aselsan için hedef fiyatını 18,32 TL'den 30,11 TL'ye, tavsiyesini "tut"tan "al"a yükseltti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım, Aselsan için hedef fiyatını 18,32 TL'den 30,11 TL'ye, tavsiyesini "tut"tan "al"a yükseltti.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Net kar beklentileri aştı: Aselsan 4Ç21’de 3.99 milyar TL net kar açıklarken piyasa beklentisinin %34 üstünde gerçekleşti (İş Yatırım: 3.44 milyar TL, piyasa: 2.98 milyar TL). Net kar geçtiğimiz senenin son çeyreğine kıyasla %173 arttı.

Satışlar beklentiye paralel biçimde 9.85 milyar TL olarak gerçekleşse de (İş Yatırım: 10.94 milyar TL, piyasa: 10.01 milyar TL), FAVÖK beklentilerin %23 üstünde 3.03 Milyar TL’ye ulaştı. Net kardaki yıllık artışın sebebi yıllık bazda % 43 artan FAVÖK ve bu çeyrekte elde edilen ciddi kur farkı geliri olarak göze çarpıyor.

Net borç pozisyonu ise yıl sonu itibarı ile 2.9 milyar TL’ye ulaştı. Güçlü marjlar: Gelirler TL bazında yıllık bazda %28 artarken, son çeyrekte TL'nin önemli ölçüde zayıflaması nedeniyle dolar bazında %10 daraldı. FAVÖK, 4Ç21'de yıllık bazda %43 arttı. FAVÖK marjı, yüksek baza rağmen yıllık 330 baz puan artarak %30,8 olarak gerçekleşti ve düşük faaliyet giderleri sayesinde tahminlerin üzerinde gerçekleşti. (İş Yatırım: %26,5, piyasa: %24,7)

Bakiye siparişler geriledi: Şirket’in bakiye sipariş büyüklüğü 3Ç21 sonundaki 9.3 milyar dolar seviyesinden yıl sonu itibari ile 8.5 milyar dolar seviyesine düştü. Bu çeyrek proje edinimleri önceki çeyreğe göre %12’lik artış göstererek 692 milyon dolar oldu.

2022 öngörüleri: Yönetim, 2022 için TL bazında %25'in üzerinde gelir artışı ve %22’inin üstünde FAVÖK marjı bekliyor. Şirket, 2022 için döviz kur varsayımları konusunda herhangi bir beklenti paylaşmadı.

Tavsiyemizi AL olarak revize ediyoruz: Makro tahminlerimizdeki ve şirketin ileriye dönük projeksiyonlarındaki değişiklikler ile hedef fiyatımızı 30.1 TL’ye yükseltiyoruz. Hisse, tahöinlerimize göre 2022T 9.7 FD/FAVÖK çarpanı ile uluslarararası emsallerine göre yaklaşık %32 iskonto ile işlem görüyor.

2022’de büyüme yavaşlıyor: Son yıllardaki savunma sanayindeki yerlilik oranının artırılması çabalarına dayanarak uzun vadede askeri harcamaların bütçedeki payının aynı seviyelerde kalacağını düşünüyoruz. Aselsan'ın mevcut bakiye siparişlerinin %82'sini döviz bazlı sözleşmeler oluşturuyor.

ASELSAN'ın maliyetinin büyük çoğunluğunu ise (%58) Türk Lirası kaynaklı. Artan kur sebebiyle, bakiyelerde TL bazlı sözleşmelerin ağırlığının artması ihtimali var.

2022 yılında, bu seneye paralel olarak yeni sözleşmelerin değerinin yaklaşık 2 milyar dolar civarında olmasını bekliyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar