Aselsan, zirveyi BİM'den geri aldı

Son bir haftada yüzde 13'ün üzerinde değerlenerek piyasa değeri 47 milyar lirayı aşan Aselsan, eylül ayının başında kaptırdığı zirveyi BİM'den geri aldı. Bugün de değerini yüzde 4,5 artırarak hisse başına 19,45 liraya ulaşan ASELSAN'ın piyasa değeri 47,2 milyar liraya ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünya Gazetesi’nden Hüseyin Koyuncuoğlu’nun haberine göre Aselsan, son bir haftada yaşadığı yüzde 13'ün üzerindeki artışla birlikte Borsa İstanbul'da piyasa değeri sıralamasında BİM'i geride bırakarak zirveye oturdu.

Bugün de değerini yüzde 4,5 artırarak hisse başına 19,45 liraya ulaşan ASELSAN'ın piyasa değeri 47,2 milyar liraya ulaştı. Aselsan'ın geride bıraktığı BİM'in piyasa değeri ise 42,4 milyar lira düzeyinde. BİM'in son bir haftadaki değer artışı ise yüzde 0,7 düzeyinde kaldı.

Piyasa değeri sıralamasında liderliğe oturan Aselsan hisselerinde son 1 aylık değişim yaklaşık yüzde 20 olurken yılbaşına göre değişim ise yüzde 86 civarı oldu. Ayrıca Aselsan hisseleri 19,51 ile tüm zamanların en yüksek fiyatını da bugün gördü.

Borsa İstanbul'da piyasa değeri bakımından Aselsan ve BİM'i 39,9 milyar lira ise ENKA İnşaat, 36,9 milyar lira ile Koç Holding ve 33,4 milyar lira Ereğli Demir Çelik takip ediyor. Listenin ilk 10 sırasında yer alan diğer şirketler ise şöyle oldu:

4.Turkcell - 33,4 milyar lira

5. Ford Otosan - 30,4 milyar lira

6.Garanti BBVA - 29,3 milyar lira

7. Carrefoursa - 26,9 milyar lira

8. Akbank - 26,4 milyar lira

9. Türk Telekom - 25 milyar lira

10. İş Bankası C - 23,8 milyar lira

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar