Asya borsaları çoğunlukla yükseldi

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler genel olarak kazanıma yönelirken, Avustralya borsası negarif ayrıştı. Yarın Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) faiz kararı takip edilecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Mart ayı toplantısının ardından beklentilere paralel olarak federal fonlama faizini değiştirmeyerek oy birliği ile yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı. Ekonomiye ilişkin tahminlerini de açıklayan Fed, büyüme ve enflasyon tahminlerini artırdı. En az 120 milyar dolar olan aylık varlık alım programının süreceğinin belirtildiği açıklamada, finasal koşulların genel olarak ekonomiyi desteklemeye devam ettiği vurgulandı.

Fed'in ardından Asya Pasifik Borsaları Perşembe günkü işlemlerde çoğunlukla yükseldi.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi de Topix Endeksi de yüzde 1'den fazla yükseldi. Hong Kong Hnag Seng Endeksi'nde de kazanımlar yüzde 1'i aşarken, Çin ana karasında kazanımlar daha sınırlı kaldı.

Avustralya hisse senetleri ise negatif ayrıştı.

Yarın Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) faiz kararı takip edilecek.Nikkei haber ajansında yer alan habere göre BOJ mevcut uzun vadeli tahvil getiri hedef bandını +/- 0,20%'den %0,25'e çıkarmayı planlıyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar