Asya piyasaları yükselişte

Çin'in imalat sektörüne yönelik açıklanan veriler Asya piyasalarında risk iştahını destekledi. Japonya'da Nikkei 225 endeksi 29 yılın zirve seviyelerini yeniledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Çin'den gelen ekonomik veriler Asya endekslerinde alıcılı bir seyir izlenmesine neden oldu.

Çin'de açıklanan Caixin imalat PMI verisini takiben Şanghay Bileşik ve Shenzen endekslerinde yükseliş kaydedildi. Hong Kong Hang Seng endeksi de prim yaptı.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1'i aşan prim kaydetti ve 1991 yılından bu yana gördüğü zirve seviyesini yeniledi. Güney Kore Kospi endeksinde de yükseliş izlendi. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0,6 prim yaptı.

Çin'de resmi imalat PMI verisinin ardından Caixin imalat PMI verisi de ülkedeki toparlanma ivmesinin devam ettiğini gösterdi.

Caixin imalat PMI Kasım'da 54,9 olarak kaydedildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi verinin 53,5 olarak gerçekleşmesi yönündeydi. Kasım'da kaydedilen 54,9 seviyesi son 10 yılın en yüksek seviyesi oldu. Ekim ayında Çin Caixin imalat PMI 53,6 olarak gerçekleşmişti.

Hafta başında gelen resmi imalat PMI verisi de 3 yılın zirvesine çıkarak Çin'den gelen güçlü toparlanma sinyallerine yenisini eklemişti.

Resmi istatistik kurumunun açıkladığı imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Kasım'da 52,1 olarak gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi Kasım'da resmi imalat PMI verisinin 51,5 olarak gerçekleşmesi yönündeydi.

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar