Avdagiç'ten asgari ücrete ara zam çıkışı

Asgari ücrete Temmuz'da zam geleceği iddiası iyiden iyiye dillendirilirken, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Avdagiç, asgari ücretin 1 yıllık açıklandığını belirterek, bütün iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Enflasyonu aşağıya çekeceksek; hiçbir şeye dokunmadan, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok. Enflasyonu düşürmenin belli kuralları, kaideleri, konseptleri var" dedi.

"BİZİM SPEKÜLASYONLARLA İŞİMİZ YOK"

Şekib Avdagiç, asgari ücrette ara zam beklentilerinin sorulması üzerine, asgari ücretin 1 yıllık açıklandığını, dolayısıyla bütün iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığını söyledi.

Avdagiç, "Bizim spekülasyonlarla işimiz yok. Biz İstanbul Ticaret Odası'yız. Kamunun belirlediği bir asgari ücret var. Bunu belirlerken ortaya koyduğu bir çerçeve var. Biz ve temsil ettiğimiz şirketler, kamunun ortaya koyduğu bu çerçeveyi ve buradaki takdiri gündeme alarak bütçemizi yaptık. Devletin bununla ilgili gündeme getirdiği bir söylem var, biz bu söylemin bu sene geçerli olduğunu öngörüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Sözcü

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar