Avrupa borsaları düşüşle kapandı

Avrupa borsaları Trump’ın tarifeleri ve Fransa’daki siyasi belirsizliklerle günü düşüşle tamamladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,83 düşüşle 554,2 puana geriledi. Ülke bazında bakıldığında, İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,32 kayıpla 42.654,95 puana, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 1,7 azalışla 7.709,81 puana indi. Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,5 gerileyerek 24.152,87 puandan, İngiltere’de ise FTSE 100 endeksi yüzde 0,6 kayıpla 9.265,8 puandan kapandı.

Küresel piyasalarda ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni tarife tehditleri ve ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook’u görevden almasının yarattığı olumsuz hava, Avrupa borsalarına da yansıdı.

Fransa’da ise siyasi gündem öne çıktı. Başbakan François Bayrou, kamu borçlarının azaltılmasına yönelik bütçe görüşmeleri öncesinde hükümet için güven oylaması yapılacağını açıkladı. Muhalefetin sert tepkisine yol açan süreçte, aşırı sol Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, Bayrou hükümetinin güvenoyu alamaması halinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için azil süreci başlatacaklarını duyurdu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar