Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı
Avrupa borsaları Nvidia bilançosunun etkisiyle günü yükselişle kapattı.
Abone olAvrupa borsaları haftanın dördüncü işlem gününü yükselişle kapattı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600 günü yüzde 0,4 artışla 563,94 puandan tamamladı.
İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0,21 artarak 9.527,65 puana, Almanya'da DAX 40 yüzde 0,5 yükselerek 23.278,85 puana, Fransa'da CAC 40 yüzde 0,34 artışla 7.981,07 puana ve İtalya'da FTSE MIB yüzde 0,62 yükselişle 42.917,64 puana çıktı.
Euro/dolar paritesi TSİ 20.27 itibarıyla yüzde 0,03 gerileyerek 1,153 seviyesinde işlem gördü.
Piyasalarda gözler Nvidia'nın güçlü gelen bilançosundaydı. Şirketin dün kapanış sonrası açıkladığı sonuçlar, yapay zeka sektöründe balon oluştuğu yönündeki endişeleri hafifletti.
Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi eylülde aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 0,3 geriledi.
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.