Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

Avrupa borsaları karışık kapandı. Piyasalar Fed kararını ve BoE toplantısını izliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Avrupa borsaları, haftanın üçüncü işlem gününü yön bulmakta zorlanarak karışık seyirle kapattı. Orta Doğu’daki jeopolitik gerilim ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı, piyasaların odağında yer aldı.

Kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,36 düşüşle 540,33 puana geriledi. Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,5 azalarak 23.317,81 puan oldu. Fransa'nın CAC 40 endeksi de yüzde 0,36 değer kaybederek 7.656,12 puana indi.

Öte yandan, İtalya’nın FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,08 artışla 39.418,61 puana ve İngiltere’nin FTSE 100 endeksi yüzde 0,11 yükselerek 8.843,47 puana çıktı.

Euro/dolar paritesi ise TSİ 22.48 itibarıyla yüzde 0,11 düşüşle 1,147 seviyesinden işlem gördü.

ABD tarafında Fed, politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit bırakarak beklentilere paralel bir karar aldı. Bu durum, küresel piyasalarda temkinli bir hava yarattı.

Avrupa’da gözler yarın açıklanacak olan İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz kararına çevrildi. BoE'nin faizi yüzde 4,25’te sabit tutması bekleniyor.

Bugün açıklanan verilere göre, İngiltere’de yıllık enflasyon mayıs ayında yüzde 3,4 ile beklentilere paralel gerçekleşti. BoE, bu oranı yüzde 2 seviyesine indirmeyi hedefliyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar