Ayı tuzağı nedir?

Ayı tuzağı, fiyat hareketlerinin yükseliş trendi (boğa piyasası) sona ermiş de düşüş başlamış yani ayı piyasasına girilmiş şeklinde yanlış algılanması sonucu oluşan durumu anlatır.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa da Ayı tuzağı borsadaki yükselişin yanıltıcı yüzüdür. Ayı piyasasında yatırımcılar her geçen gün yükselen piyasada satışların artması ile birlikte yükselişin bittiğine inanırlar. Buna da ayı tuzağı adı verilir. Bu tuzaktan yatırımcılar ellerindeki malları satışa sunar ve böylece fiyatlar da yükselişe geçer. Ayı tuzağı aslında yatırımcıları bilinçli olarak satış yapmaya zorlar. Çünkü yatırımcılar piyasanın yükseldiğine inanırlar ve ellerindeki malları satarak kar edeceğini düşünürler.

Bu piyasada fiyatlar yüksekken bir anda düşüşe geçer ve yatırımcılar ürünlerini ucuza satmış olur. Bu sistemdeki amaç tecrübe sahibi olmayan yatırımcıları kandırarak normal şartlarda daha pahalıya alınacak ürünleri daha uygun fiyata alabilmektir. Özellikle kripto para piyasalarında henüz tam anlamıyla bir düzenleme olmadığı için çok sıklıkla ayı tuzağına rastlanır.

Kaynak: https://mevzuforex.com/borsada-ayi-tuzagi-nedir/

 

Kategoriler Borsa Sözlüğü
Yorumlar