Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı

Bakan Şimşek, mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirirken, jeopolitik riskler ve enerji fiyatlarındaki oynaklığın enflasyon görünümü üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini belirtti. Şimşek, atılan adımlarla bu etkilerin sınırlandığını vurgulayarak kalıcı fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda politikaların sürdürüleceğini söyledi.

Abone ol
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı
Abone ol Haberi dinle

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından değerlendirmede bulundu. Şimşek, jeopolitik risklerin ve enerji fiyatlarındaki oynaklığın enflasyon görünümü üzerinde baskı oluşturmayı sürdürdüğünü, ancak atılan adımlarla bu etkilerin sınırlandırıldığını bildirdi. Kalıcı fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda politikaların sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.

Bakan Şimşek'in değerlendirmesindeki detaylar şöyle:

"Enflasyon mayısta aylık yüzde 1,7, yıllık yüzde 32,6 gerçekleşti.

Olumlu seyreden hava koşullarının da desteğiyle gıda fiyatları aylık yüzde 0,5 azaldı.

Eğitimde kural bazlı fiyatlama ve kira enflasyonundaki düşüş ile yıllık hizmetler enflasyonu geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre 10,1 puan iyileşerek yüzde 41,1 oldu.

Jeopolitik riskler ve enerji fiyatlarındaki oynaklık enflasyon görünümü üzerinde baskı oluşturmaya devam etse de attığımız adımlarla bu etkileri sınırladık. Kalıcı fiyat istikrarı hedefimiz doğrultusunda politikalarımızı sürdüreceğiz."

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar