Bakanlık, TAV’a kâr kaybını ödeyecek

Atatürk Havalimanı’nın kapanmasına rağmen Ulaştırma Bakanlığı ile borsada işlem gören TAV arasındaki sözleşme 3 Ocak 2021 yılına kadar sürecek. Bakanlık, TAV’a ‘Yabancı ortağının bulunması’ gerekçesiyle kâr kaybını ödeyecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; İstanbul Havalimanı’nın hizmete açılmasıyla, sözleşme süresi bitmeden kapatılan Atatürk Havalimanı dolayısıyla TAV’a “yabancı ortağı bulunduğu” gerekçesiyle kâr kaybının ödeneceğini bildirdi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre 6 Nisan 2019’da Atatürk Havalimanı’nın uçuşlara tamamen kapatılmasına karşın Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile TAV arasında yapılan sözleşme 3 Ocak 2021’e kadar sürecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin TAV’a ödenecek kâr payı ile ilgili soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gelen yanıtta, TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ’nin hisselerinin yüzde 44’ünün yabancı ortağı olmasının dikkate alınarak, yeni havalimanının hizmete girmesi nedeniyle şirketin olası kâr kayıplarının ödeneceğinin bildirildiği ifade edildi.

Yanıtta, “Çalışmalar devam etmekte olup bugün için ödenen tutar bulunmamaktadır” denildi.

 

TAVHL TAV HAVALIMANLARI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 217.1
Satış 217.2
Değişim 14.1%
Son Değer 217.1
En yüksek 220.1
En düşük 205.6
Haftalık Değişim 10.9351%
Aylık Değişim 18.569%
Yıllık Değişim 101.9534%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar