Beklentilerin üzerinde kar, hissede 'AL'

Yapı Kredi Yatırım, Alarko Holding için 15,50 TL hedef fiyatını ve 'al' tavsiyesini korurken, hisseyi model portföyde tutmaya devam etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım, Alarko Holding için 15,50 TL hedef fiyatını ve 'al' tavsiyesini korurken, hisseyi model portföyde tutmaya devam etti.

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"ALARK - 1Ç21 Finansal Sonuçlar: Konsolide net karda önemli bir  sürpriz yok

1Ç21 Sonuçları

ALARK 1Ç21'de 43 milyon TL net kar açıkladı. Bu rakam bizim tahminimiz  olan 34 milyon TL'nin bir miktar üzerinde gerçekleşti. Piyasa  beklentisi ise bulunmuyordu. Net karda bizim tahminimize göre sapmanın  özellikle inşaat tarafındaki güçlü faaliyet performansından  kaynaklandığı görülüyor. Enerji tarafındaki operasyonel karlılık ise  beklentilerimizin bir miktar altında kaldı.

Özet Görüşümüz

Konsolide net karda önemli bir sürpriz olmamasından ötürü 1Ç21  sonuçlarının hisse üzerinde önemli bir etki yaratmasını beklemiyoruz.

Şu aşamada hisse için 15,5 TL hedef fiyatla olumlu görüşümüzü  koruyoruz ve hisseyi model portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz. Hisse  portföye girdiği tarhi olan Ocak 2021'den beri %11 gibi güçlü bir  relatif performans sergiledi."

Analizin tamamı için:

https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/7a7e015c-c55c-4798-ae96-23000afd5465.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar