Biden: Türkiye’ye F-16 satmalıyız

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi'nin kapanışında konuştu. Biden, Türkiye'ye F-16 satma konusuna sıcak baktığını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi bugün sona erdi. Zirvenin kapanış konuşmasını ABD Başkanı Joe Biden yaptı. Biden, ‘NATO sınırlarının her karışını koruyacaktır.’ ifadelerinde bulunurken, “İsveç ve Finlandiya şimdi NATO’ya hiç olmadığı kadar yakın. Onların da katılımıyla artık daha güçlü olacağız. NATO toprakları içinde sınırlarımız daha da genişleyecek.” dedi.


Biden, Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık ek askeri yardım bütçesi sağlayacaklarını da duyurdu. Biden, ‘ABD, Ukrayna’ya desteğini sürdürecektir.” dedi. Biden, ‘Bundan sonra neler olacağını bilemiyorum ama Rusya’nın Ukrayna’yı Ukrayna’da yeneceği bir senaryoyla sona ereceğini düşünmüyorum.” dedi.

ATO Zirvesi sonrasında basına açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, bir basın mensubunun F-16’larla ilgili sorusuna cevaben “Aralık ayında söylemiştim, hatırlarsanız onlara F-16 jetleri satalım, o jetleri de modernize edelim. Bunu yapmamak bizim çıkarımıza değil. Ben de onlara ‘Aralık ayından beri pozisyonumu hiç değiştirmedim’ dedim. Ve bunu karşılıksız yapalım, satmalıyız. Bunu yapabilmek için kongre onayına ihtiyacım var. Bu onayı yapabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kategoriler Gündem
Yorumlar