BİM hisse yorumu ve teknik analizi

Gedik Yatırım, BİM hedef fiyatını 63,37 TL'den 72,80 TL'ye yükseltirken, 'TUT' tavsiyesini korudu. Analizde, ‘Covid-19 sonrası oluşan yeni tüketici dinamiklerine şirketin oldukça rahat uyum sağladığını söyleyebiliriz’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Satışların büyümeye devam etmesini bekliyoruz. 2. Çeyrekte 14milyarTL satış açıklayan Bim, yıllık %37 ve çeyreklik olarak %11 büyüme sağlamıştı. Covid-19 sonrası oluşan yeni tüketici dinamiklerine şirketin oldukça rahat uyum sağladığını söyleyebiliriz.

2Ç20’de sepet hacimlerinde %66 büyüme sağlayıp mağaza trafiğinde sadece -%15’lik bir  küçülme yaşayan Bim aynı mağaza satışlarını bu çeyrekte %41  arttırmıştı. Şirketin güçlü satışlarının yılın geri kalanında büyümeye  devam etmesini ve 2020T satışların 53.8milyarTL (Y/Y +%34) seviyesinde  olmasını bekliyoruz. (Şirket tahmini +32%). Önümüzdeki 3 yıl için  satışların yıllık bileşik büyüme oranının %22 ile devam edeceğini  tahmin ediyoruz.

2. Yarıda Marjlarda normalleşme bekliyoruz. 2. Çeyrekte %9.2 FAVÖK  ve %5 net kar marjı açıklayan Bim’in yılın ikinci yarısında marjlarda  normalleşme yaşayacağını öngörüyoruz. Sene sonu tahminlerimizi FAVÖK  marjında %8.2 ve net kar marjında %3.6 olarak güncelliyoruz.

Önümüzdeki yıllar için ortalama %7.3 FAVÖK marjı bekliyoruz. Ayrıca  indirgenmiş nakit akışında kullandığımız, terminal FAVÖK marjının da %7 olduğunu belirtmek isteriz.

2021’den itibaren temettü ödemeleri kaldığı yerden devam edecektir. Güçlü nakit akışı yaratımına devam edilmesine rağmen, 2019  yılı gelirlerinin temettü olarak dağıtımına getirilen düzenlemelerden  dolayı, Bim 2020 yılında 303milyonTL temettü dağıtabilmiş durumda (Net  karın %25’i). Önümüzdeki yıllarda Bim’in tekrar temettü verimini  arttıracağını ve verimin 3 yıllık ortalama %4 seviyesinde olacağını  tahmin ediyoruz. Şirketin 3 yıllık tarihsel temettü dağıtım oranı %3’tür.

Tut tavsiyemizi koruyor, hedef fiyatımızı 72.8TL olarak  güncelliyoruz (Potansiyel 4%) 63.37TL olan hedef fiyatımızı 72.8TL  olarak güncelliyoruz. Şirket 10.2x FD/FAVÖK çarpanından işlem görmekte  olup yerel benzerlerine (SOKM 5.8x, MGROS 5.7x)  göre %77 primlidir. Uluslararası benzerlerine göre de %18 primli işlem görmektedir. Sonuç  olarak şirketin hedef değerine yakın bir fiyattan işlem gördüğünü  düşünmekteyiz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar