Bimeks'e SPK'dan rekor ceza!

SPK, Bimeks paylarında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda kamuya açıklanmayan özel durumlar nedeniyle toplamda 834 bin 181 TL idari para cezası uyguladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş. (Bimeks) paylarında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, SPV Bilişim ve Dış Ticaret A.Ş. (SPV Bilişim) SPV Bilişim tarafından Bimeks sermayesinin %10’unu aşan payların Borsa’da satışı öncesinde Kurulumuzca onaylı pay satış bilgi formu düzenlenmemesi ve kamuya açıklanmaması nedeniyle VII-128.1 sayılı Pay Tebliği’nin 27’nci maddesi ve VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 7’nci maddesine aykırılıktan 651.838 TL,


2012-2016 döneminde Bimeks paylarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin olarak özel durum açıklaması yapılmaması ve/veya gecikmeli yapılması nedeniyle Mülga Seri:VIII, No:54 sayılı Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği’nin 5 ve 19’uncu maddeleri ile II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 11’inci ve 12’nci maddelerine aykırılıktan 156.294 TL idari para cezası uygulandı.



Kurul ayrıca, Mehmet Murat AKGİRAY’ın 2016 yılında Bimeks paylarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin olarak özel durum açıklaması yapmaması nedeniyle II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 11’inci maddesine aykırılıktan 26.049 TL idari para cezası uyguladı.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar