Bir hisse, bir analiz: 'AL' tavsiyesi verdi

Vakıf Yatırım, Sabancı Holding için hedef fiyatını 87,0 TL'den 116,0 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'AL' olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sabancı Holding (SAHOL): Holding tarafından açıklanan enflasyon muhasebesi uygulanmış konsolide finansallara göre şirket, 2023 yılını yıllık %61 düşüşle 15,4 mlr TL net kar ile tamamladı. 2023 yılında şirketin kombine gelirleri, enflasyon muhasebesi hariç bakıldığında, bankacılık iş kolunun önemli katkısıyla yıllık %57 artış kaydetti. Kombine FAVÖK yıllık %23, konsolide net kar ise yıllık %20 artış gösterdi.

Enflasyon muhasebesi uygulanmış finansallarda ise gelirdeki büyüme yıllık %6 seviyesinde kalırken, FAVÖK %18 düşüş kaydetti. Segmentler bazında bakıldığında enflasyon muhasebesi uygulanmış finansallarda, FAVÖK marjlarında daralma ön plana çıktı. Holding solo net nakit pozisyonu ise 2023 yılı sonunda 7 mlr TL’e ulaştı.

Holding, finansal sonuçlarla birlikte hisse başına brüt 2,943 TL nakit kar payının 2 Mayıs tarihinden itibaren dağıtılmasını, 29 Nisan tarihli genel kurul onayına sunacağını açıkladı.

Yorum: Şirket hisseleri son bir ayda endeksi %10,5 yenerken, yılbaşından bu yana da endekste %17 pozitif ayrıştı. Bununla birlikte piyasa, enflasyon muhasebesi uygulanmış finansallarda net karlılık tarafında yaşanan gerilemeleri negatif fiyatlama eğiliminde. Dolayısıyla da açıklanan finansallara piyasa tepkisinin negatif olması beklenebilir.

Net aktif değerine göre %38 iskontolu işlem gören Sabancı Holding için, iştiraklerindeki değerlemelerdeki güncellemelerimiz sonrasında hisse başı fiyat hedefimizi 116 TL (önceki: 87 TL) seviyesine yükseltiyoruz. Kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerilerimiz sürüyor.

SAHOL HACI OMER SABANCI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 105.6
Satış 105.7
Değişim -0.4%
Son Değer 105.7
En yüksek 107.4
En düşük 104.2
Haftalık Değişim -0.7511%
Aylık Değişim 9.5336%
Yıllık Değişim 80.6142%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar