Bir hisse, bir analiz: Alarko Holding

Ahlatçı Yatırım, SASA hissesi teknik analiz raporunu paylaştı...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sasa Teknik Analiz(Ahlatcı Yatırım)

Ahlatcı Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:

"SASA polyester, 2Ç21’de bir önceki yılın aynı dönemine göre %313  artış gösteren 532 milyon TL’lik net karı ve yıllık bazda %217,5  oranında artan satış gelirleriyle dikkat çekiyor.

Şirket tarafından "Ticaret Bakanlığı’na yapılan polyester ithalatına yönelik ek mali  yükümlülük başvurusu geçtiğimiz günlerde bakanlık tarafından  onaylanmıştı.

Bu haberin yerli elyaf üreticileri açısından olumlu  olduğunu söylemek mümkün. Bunun yanı sıra KAP’ta yer alan açıklamaya  göre, Ağustos ayının sonunda 1.500.000 lot pay geri alımı  gerçekleştiren şirketin sahip olduğu pay sayısı 11.401.130’a  ulaşmıştır. Uzun süredir düşüş eğilimi içerisinde hareket eden şirket  hisseleri ile ilgili alınan bu kararı olumlu olarak değerlendiriyoruz.

Teknik açıdan incelendiğinde, 27 Nisan’da yapılan bedelsiz sermaye  artırımı sonrasında düşüş trendi etkisine giren SASA polyesterin,  düşen kanal trendi içerisindeki hareketine devam ettiğini görüyoruz.

Son zamanlarda düşüş trendini baskı altına alan fiyat için düşüş  trendinin kırılması halinde yakın vadede 28.88 TL seviyesi, daha uzun  vadede ise 30.86 TL seviyesi direnç olarak izlenebilir. Olası geri  çekilmelerde ise yakın vadede 27.06 TL seviyesini, daha uzun vadede  ise 25.80 seviyesini takip ediyor olacağız.

Destekler: 27.06 / 26.64 / 25.80

Dirençler: 28.88 / 29.96 / 30.86"

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar