Bir hisse, bir analiz: Halkbank

InvestAZ, üçüncü çeyrekte beklentilerin altından kar açıklayan Halkbank hedef fiyatını 6,20 TL olarak öngördü. Analizde, 'Hisse 2020T 4,3x F/K, 0,33 PD/DD ile benzeri hisselerden %9 iskontolu işlem görmektedir' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"Halkbank'ın 3Ç2020'de açıklanan net kar rakamı 347mn TL olan piyasa beklentisi ortalamasının %9 altında gerçekleşmiştir. Bankanın sermaye yeterlilik rasyosu bir önceki döneme göre düşüş kaydederek %15,4 olmuştur.

Halkbank finansallarında 3,2 milyar TL ticari zarar kaydetmiş, bunun %60'a yakın bir kısmı döviz açık pozisyonlarından kambiyo zararı olarak gelmiş, geri kalan kısmı ise Hazine zararı olarak yazılmıştır.

Bankanın açık döviz pozisyonlarındaki miktarın önümüzdeki dönemde kontrol altına alınacağı ve net kar üzerindeki etkisinin azalacağı öngörülmektedir. Bu beklentilerle net kar üzerindeki en büyük baskının kalkacağı düşünülmektedir.

Beklentilerin gerçekleşmemesi risklerinin göz ardı edilmemesini düşünüyor ve hedef fiyatımızı 6,20 ile sınırlıyoruz. Hisse 2020T 4,3x F/K, 0,33 PD/DD ile benzeri hisselerden %9 iskontolu işlem görmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar